De moestuin

Op een boerderij hoort natuurlijk ook een moestuin thuis. Dus toen ik 8 jaar geleden bij mijn man op de boerderij kwam wonen, veroverde ik een klein stukje grond. De eerste worteltjes en radijsjes werden gezaaid. En elk jaar kwam er wel een uitbreiding: een serre, een bessenkooi, een tunnelkas,… Nu hoeven we enkel in de winter nog van tijd tot tijd iets te kopen van verse groenten, want de rest van het jaar komt alles uit eigen moestuin.

Uiteraard is er een periode van overvloed, maar dan leggen we een flinke wintervoorraad aan. Enkele tientallen potten spaghettisaus van prachtig rode tomaten worden ingemaakt, appelmoes zoals vroeger, augurkjes in het zuur,…

De Moestuin | Van Eigen Kweek

Op mijn blog kan je dan ook van tijd tot tijd een moestuintip vinden. Hoe ik mijn groentjes kweek of de problemen waar ik soms tegenaan stoot.

De kruidentuin

Een kruidentuin vlak bij de achterdeur is een grote luxe! Het is zo eenvoudig om kruiden te kweken en geven zoveel smaak aan een simpel gerecht!

De eerste kruiden kwamen in de moestuin te staan. De klassiekers: peterselie, bieslook, rozemarijn,… Maar aangezien de moestuin toch enkele meters van de keuken is, maakten we twee winters terug vlak bij de achterdeur een uitgebreide tuin voor de kruiden. Eentje vol “specialekes”. Heerlijk om tijdens het koken snel blootvoets om de laatste takjes te lopen voor de afwerking van je gerecht.

Kruiden kweken is eenvoudig en het heeft zoveel smaak aan een simpel recept. Echt iedereen zou enkele basis kruiden in huis (of tuin) moeten hebben.